Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/zuglobuvo/data/www/zugloi-buvohely.hu/index.php on line 27
Búvóhelyek Japánban Love hotelek Japánban Szoba pár órára Japánban
A búvóhelyek fellegvára, Japán

A búvóhelyek fellegvára, Japán

A legtöbb nyugati ember fejében a japán búvóhelyek összemosódnak az extrém szexuális játékok színterével és örömlányokkal, amelyek tovább erősítik a japánokról alkotott perverz képet. Bár kezdetben valóban a prostitúció színterei voltak, gyorsan átalakultak és a japán kultúra fontos részévé váltak a búvóhelyek, ahogy ők hívják: „love hotelek”.

Történelmi háttér

 A búvóhelyek az 1600-as évek környékén születtek és akkoriban teaivó üzletként működtek. A párok megérkeztek és 10-15 privát szoba egyikébe vezették őket, ahol teát és harapnivalót is felszolgáltak nekik, ezután fürdésre biztosítottak lehetőséget a vendéglátók. Ezalatt a vendégek cipőit, ruháit és egyéb tárgyait visszatartották a számla kifizetéséig. Később a teaházakat újabb búvóhelyek váltották fel.  . 

Az egyik típusa a végtelen egyszerű szoba volt, ahol mindössze tatami volt letéve a földre. A másik típus, ami elterjedőben volt, a levesezők voltak, ahol néhány szoba rendelkezésre állt az étkezde fölött. Ide párok ritkábban érkeztek, ezt inkább az egyedülálló férfiak bérelték ki, akik gésákkal, vagy prostituáltakkal érkeztek. Nehézségbe ütközött azonban eldönteni, hogy a mely levesező nyújt ilyen extra szolgáltatást és melyik nem, így a párok szép lassan átszoktak a nyilvános parkokba a császári palota területén a kellemetlenségek elkerülése végett. Ezt megállítandó a császár engedélyt adott az „óránként egy jen szoba” kiadására, az úgynevezett „enshuku”-ra. Itt kezdődött el igazán a búvóhelyek karriertörténete. Sokan a többgenerációs együttélésből menekülve érkeztek ezekre a búvóhelyekre, de olyan vendégek igényeit is elkezdték kiszolgálni, akik titkos szexuális vágyaik megéléséhez kerestek helyet.

A '60-as években kezdtek megjelenni a tematikus szobák, élénk színű falakkal, buja festményekkel, kagylóágyakkal, mennyezeti tükrökkel, fürdőkádakkal. Ez ma már nem tűnik extrémnek, de a maga idejében úttörőknek számítottak. A búvóhelyek külső megjelenésüket tekintve is szokatlanul sokféle stílust és ötletet vonultattak fel. A jacht vagy űrhajó  alakú homlokzattól, a hamupipőke vagy disney-tematikán át a középkori kastélyokig mindenféle izgalmas és feltűnő vizuális élménnyel próbálták becsalogatni a vendégeket.

                  .   

A 80-as évek közepére az ilyen típusú búvóhelyek népszerűsége visszaesett. Ennek az volt az oka, hogy a búvóhelyekkel kapcsolatban kialakult egy negatív konnotáció. Vonzotta a gengsztereket, prostituáltakat, zsarolókat, sőt több gyilkosság is történt ezeken a helyeken. A japán kormánynak lépnie kellett és hatályba helyezte az „Inn Laws or Entertainment Laws”-t mely szabályozta a szexhez kapcsolódó szállodák és a nem szexuális jellegű szállodák működését. Sok luxus búvóhelyet, amelyek megfeleltek a szexuális tartalmú szállodamodelleknek bezártak. Ettől kezdve az új búvóhelyek tervezésénél mellőzték a merész arculatot és igyekeztek olyan diszkrét helyekké válni, amelyek nem vetnek fel közösségi problémákat, ha iskolák közelében vagy olyan környéken vannak, ahol emberek és vállalkozások közösségeire zavaróak lennének. A búvóhely negyedek elkezdtek szépen belesimulni a városképbe. Nem a nyüzsgő, nagy forgalmú utcákra koncentrálódtak, hanem sokkal inkább sötét, szűkebb mellékutcákban, sikátorokan, többnyire a belváros rejtettebb zugaiban.

    

Búvóhelyek jelene Japánban

Az épületek diszkrétebb megjelenése miatt a régi sztereotip kép a búvóhelyekről kezdett kikopni a köztudatból. Sok átlagos pár kezdte el igénybe venni a búvóhely szolgáltatást, mert a japán otthonok túl kicsik voltak ahhoz, hogy a párok feszengés nélkül meg tudják élni az intimitást. A szobák és épületek egyszerűsödése és a növekvő kereslet miatt a búvóhelyek sokkal megfizethetőbbé váltak.

Az őrült kinézetű búvóhelyek mégsem tűntek el teljesen Japánban. Természetesen továbbra is léteznek, bár a japánok nem úgy tekintenek rájuk mint városi érdekességre, mégis sok turista felkeresi az abszurd külsejű búvóhelyeket, amelyek előtt szívesen fotózkodnak.

Hogy néz ki egy búvóhely ma Japánban?

A legtöbb hely szupermodern. A vendég egy recepciós nélküli fogadó térbe érkezik, ahol egy hatalmas kijelzőn végignézheti a szabad szobák kínálatát.  Kiválasztja az időtartamot, majd fizet, és a gép kiadja a kulcsként szolgáló belépőkártyát.

                

Japán búvóhely árak:

 1,5-2 órás ár 4000-4500 yen (12.000-14.000 ft) a 3 órás ár 5500-6000 yen (16.000-18.000 ft), az egész napos vagy éjszakai tartózkodás díja 9000-10.000 yen (24.000-27.000 ft).

 

A mi áraink ennél jóval kedvezőbbek, szobák bérelhetőek már 7000 forinttól.

búvóhely Budapesten

06 20 321 23 93

<span style="color: rgb(255, 255, 255); font-family: " open="" sans",="" helvetica,="" arial,="" "liberation="" sans-serif;="" text-align:="" center;="" background-color:="" rgb(1,="" 107,="" 183);"="">

 

 

                    

                    

                    

                    

                    

                    

 

 

Ez is érdekelhet:

Mentsd el!
Később még jól jöhet