Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /var/www/zuglobuvo/data/www/zugloi-buvohely.hu/index.php on line 27
8 ok ami miatt félrelépünk
8 ok, ami miatt félrelépünk

8 ok, ami miatt félrelépünk

A statisztikák azt mutatják, hogy a házaspárok 20-40%-a valamikor a házasság során félrelép, de az élettársi kapcsolatoknál ez a szám már jóval magasabb: a 70%-hoz is közelíthet a megcsalás aránya.

Sok kutatás leggyakoribb hibája, amely a félrelépések okaival foglalkozik az, hogy kizárólag a szexuális élettel kapcsolják össze az miérteket. Ez túlzott leegyszerűsítése annak a folyamatnak, ami valójában történik. Egy nemrégiben közzétett tanulmány szerint a félrelépők csak a fele állította, hogy behatolás is történt a félrelépés során. Természetesen a szex része a folyamatnak, de ha a megcsalás nem csak a szexről szól, akkor vajon mi motiválja az embereket a hűtlenségre?

Egy 500 fő bevonásával készült tanulmányban azt próbálták kideríteni, hogy milyen indokok miatt lépnek félre a párkapcsolatokban. Az elemzés nyolc kulcsfontosságú motivációt tárt fel, amelyek többsége egyáltalán nem kapcsolódott a szexhez. Például sokan mondták, hogy harag, szeretethiány, gyenge elköteleződés és elhanyagolás miatt léptek félre.

A szerelem elmúlásával: A résztvevők 75 százaléka vallotta azt, hogy elbizonytalanodott, hogy elsődleges kapcsolata talán nem az a partner, aki hozzá való és abban sem biztos, hogy valódi szerelem volt korábban.

A 8 leggyakrabban megjelölt ok:

  • Szexuális vágy: Ezt a férfi válaszadók jelölték nagyobb többségben. Indokként azt mondták, hogy párjuk már nem hozza izgalomba, vagy nem vállal be olyan dolgokat ami izgalomba hozza őket.
  • Elhanyagoltság: Az otthoni együttlétek teljes hiányával, csökkenésével, és az érzelmi eltávolodással indokolták.
  • Düh: A múltban párja már félrelépett és emiatt felülkerekedett rajta a revans iránti vágy. A félrelépők 40 százaléka vélekedett így.
  • Önbecsülés hiánya: Egyfajta önbizalomtuning amire szüksége van a félrelépő félnek, mert otthon nem kapja meg a partnerétől.
  • Változatosság: A fő motiváció az izgalom keresése
  • Alkalom szülte helyzetben: A félrelépő fél, nem keresi tudatosan a helyzetet, de valamilyen szer hatása alatt kínálkozó lehetőségnek sem mond ellent.
  • Elköteleződés hiánya: a félrelépő nem kötődik eléggé a párjához és az esetleges lebukás nem visszatartó erő ebben az estben.

         

A félrelépések motivációja befolyásolja azt, hogy hogyan kezeli a félrelépő a megcsalás titkát az elsődleges kapcsolatában. Sok félrelépő bevallja viszonyát, valójában majdnem 50/50 volt az arány azok között, akik bevallották és akik eltitkolták. A nők nagyobb arányban vallották be, mint a férfiak. Összességében elmondható, hogy azok, akik nem léptek még félre korábban nagyobb valószínűséggel csaltak meg kezdetben dühből vagy az elhanyagolás érzése miatt és nem a szexuális vágy, vagy változatosság hajtotta őket. Ez arra enged következtetni, hogy a félrelépés bevallása valószínűleg a megtorlás egy formája szokott lenni.

A félrelépések utóélete

A kutatásból kiderült, hogy a románcok ritkán vezettek hosszútávú kapcsolatokhoz (11,1 százalék). Gyakrabban fordult elő, hogy az emberek még néhány alkalommal találkoztak (31,1 százalék), másik harmada (29,9 százalék) barátságban maradt a szeretőjével, a fennmaradó 27,9 százalék pedig megszüntetett minden kapcsolatot szeretőjével és nem érintkezett vele többet.

Az elsődleges kapcsolatok csak 20,4 százaléka ért véget a viszony miatt. Közel azonos arányban, 21,8 százalék maradtak együtt annak ellenére, hogy partnerük rájött, míg valamivel többen, 28,3 százalék maradtak együtt úgy, hogy soha nem buktak le párjuk előtt. A fennmaradó kapcsolatok nem a félrelépés miatt mentek tönkre.

Te a félrelépők melyik csoportját erősíted? Ha búvóhelyet keresel, a legjobb helyen jársz.

Keress minket! 06 20 321 23 93

Ez is érdekelhet:

Mentsd el!
Később még jól jöhet